BOFA er med i projektet One Textile Direction – et nationalt projekt om tekstilhåndtering og cirkulær økonomi. Formålet med projektet er at etablere nye løsninger for bæredygtig og cirkulære design, indkøb, anvendelse og genanvendelse af tekstiler i husholdning, det offentlige og private sektor. Visionen i projektet er at styrke Danmarks position som tekstil og design-nation, samt at gøre Danmark til et af de førende lande med en cirkulær tekstilindustri. For at kunne opnå denne vision, er der behov for en dansk værdikæde i bl.a. at indsamle, sortere og genanvende tekstiler. BOFA er derfor blevet inddraget i projektet og indgår i arbejdet med særlig fokus på udvikling af løsninger for håndtering og indsamling af fraktionen tekstilaffald.

BOFA deltog i opstartsmøde i Aarhus den 6. december 2022. BOFA skal sammen med 19 andre aktører være med til at placere Danmark i toppen blandt lande med en cirkulær tekstilindustri.

One Textile direction projektpartnere:

Textile Change, BOFA, Spot-wear, NewRetex, Eldan, Kentauer, AffaldPlus CPH, Aarhus Kommune, Køge Kommune, Gate21, Aalborg University, LDC, DKSD, DKA, Ganni, DK Companies, Bestseller, Danish Technological Institute (DTI)

One Textile Direction er et 3-årigt projekt, der slutter i juli 2025