Fra køkken/husholdningen:
- Skræller fra frugt og grønt
– brug ikke kogte eller stegte madrester og begræns mængden af skræller fra citrusfrugter. - Rester af kage og brød
– skorper og mindre rester, undgå store stykker eller for meget på én gang. - Små stykker køkkenrulle
- Kaffefiltre og teposer
– gerne med grums og teblade. - Afskårne blomster og kasserede stueplanter
– planter med rodklump kan også bruges, men husk at brække klumpen i mindre stykker. - Knuste ægge- og nøddeskaller
- Korkpropper, ispinde o.l.
- Strøelse fra små kæledyr
– fra gnavere som mus, marsvin, chinchillaer og kaniner.
Fra haven:
- Alt vegetabilsk affald fra haven.
- Grene
– skal findeles, ellers tager nedbrydningen meget lang tid. - Planter
– men undgå at bruge syge planter. Visse plantesygdomme kan overleve komposteringsprocessen og sprede sig videre. - Græsafklip
– skal tørre først og bør ikke tilføres i store mængder ad gangen. Græsafklip er især velegnet, hvis komposten er for våd.