WASTEMAN

WASTEMAN skyder det affaldsfrie samfund i gang, når to design-camps rykker ind på øen. Det sker i Gudhjem fra d. 30. oktober – 1. november og i Pedersker (dato kommer).

 

Wasteman inviterer lokale borgere til at deltage i design-camps, hvor vi i fællesskab skal udforske mulighederne og formulere visionen for det affaldsfrie samfund samt konkretisere den i nogle prototyper, der visualiserer fremtiden.

Pedersker

Design-Camp’en i Pedersker vil være et ‘design-sprint-forløb’, hvor borgere sammen med fagspecialister skal skabe idéer og lave prototyper på hvordan fællesskabet kan se ud med nye affaldsbeholdere til deling med naboer og en fælles genbrugs-station. Vi rykker designprocessen ud i byen og vil være til stede i både Samlingshuset og på pladsen bag Brugsen. Her kan du blive klogere på hvordan din affaldsfrie fremtid kan komme til at se ud, og samtidig være med til at sætte dit eget aftryk på resultatet. 

Gennem dialoger, idé-workshops, samtaler, udarbejdelse af prototyper og via input fra inviterede fagspecialister sætter vi i fire dage spot på hvordan et lille samfund kan leve mere cirkulært, bæredygtigt og klimavenligt i hverdagen — og på hvordan fællessskabet kan bruges som katalysator for det affaldsfrie samfund. 

Programmet byder på alt fra klimavenlig mad, en fit-it-station for genanvendelse af tekstiler, fælles pizza-bagning med madrester, affaldsmarch (byvandring),  fremvisning af affaldssystemer i udvalgte hjem, udarbejdelse af visioner som prototyper med hjælp fra specialister og meget mere. Vigtigst af alt: vi vil høre hvad du har at sige om affald, og hvad du drømmer om at der skal ske i det affaldsfrie samfund. Vi ender med en fernisering, hvor vi udstiller idéerne og afrunder med en fælles ambition.

 

Gudhjem

I Gudhjem vil der hen over efteråret etableres en længerevarende design-camp, hvor vi i uge 44 vil være synlige i Den Sorte Café på havnen samt til et fælles dialogmøde med de erhvervsdrivende i uge 39. Vi skal løse udfordringen omkring erhvervsaffald, havneaffald og de høje æstetiske krav som Gudhjem naturligt stiller. Desuden skal vi finde løsninger på fælles affaldsstationer i bybilledet. 

Gennem dialoger, idé-workshops, samtaler, udarbejdelse af prototyper og via input fra inviterede fagspecialister sætter vi hen over en måned spot på hvordan Gudhjem kan blive mere cirkulært, bæredygtigt og klimavenligt gennem de ressourcer der genereres ved affaldsproduktion — og på hvordan fællessskabet i byen kan bruges som katalysator for det affaldsfrie samfund. 

Programmet byder på alt fra klimavenlig mad, en affaldsmarch, en skattejagt efter det smukke i byen, en fremvisning af affaldssystemer i udvalgte hjem, dialogmøder på havnen, digtning af affaldssange, udarbejdelse af visioner som prototyper med hjælp fra specialister og meget mere. Vigtigst af alt: vi vil høre hvad du har at sige om affald, og hvad du drømmer om at der skal ske i det affaldsfrie samfund. Vi ender med en fernisering, hvor vi udstiller idéerne og afrunder med en fælles ambition.

Idékassen

Hvis du og måske din nabo, familie, ven, kollega eller forening har en idé til at gøre vores testbyer Pedersker og Gudhjem til affaldsfrie zoner, så kontakt os endelig.

 

Med støtte fra EU (Interreg South Baltic + European Regional Development Fund) har Wasteman-teamet arrangeret design-camps’ne, der har til formål at inkludere borgerne i den forandring der skal ske: at etablere bedre affaldsløsninger og at sortere 100%. Vi trækker processen helt ud til alle borgerne og inddrager alle interesserede i affalds-debatten. Kom og vær med hvis du har noget på hjerte.